Az első dolog amit 14 lottónyertes vásárolt

Egy óriási összeg megnyerése a lehetőségek világát nyithatja meg, egy új háztól kezdve egy óriási jótékonysági adományig.

Íme, néhány kiderült nyertes hogyan szórta el a pénzét, amikor megtudta, hogy gazdag lett.

Te mit tennél, ha megnyernéd a lottót?

Egy illinois-i lakos - akinek a kilétét nem hozták nyilvánosságra - valószínűleg most is ezen a kérdésen töpreng, miután pénteken igényt tartott a Mega Millions 1,28 milliárd dollárt érő nyertes szelvényére. A jackpot megütése a lehetőségek világát nyithatja meg a lottónyertesek számára, akik végre új házat vehetnek, új munkát találhatnak, amely iránt szenvedélyesen érdeklődnek, vagy létrehozhatnak egy olyan szervezetet, amely egy számukra fontos ügyre összpontosít.

A jackpot megnyerése azonban a legrosszabbra is fordulhat. Valójában sok lottónyertes végül elszúrja az egészet.

Íme az első dolgok, amelyekre 14 különböző lottónyertes szórta a pénzét.

Kathleen Elkins és Matthew Michaels hozzájárult a cikk korábbi változataihoz.

John Kutey vízi parkot épített.

Miután 2011-ben beváltották a 319 millió dolláros Mega Millions jackpotot, és 28,7 millió dollárt nyertek, Kutey és felesége, Linda úgy döntöttek, hogy a nyeremény egy részét a szüleik tiszteletére épülő aquapark építésére ajánlják fel. 200 000 dollárt adományoztak a New York állambeli Green Islandben található Spray Park megépítésére - írja a The Albany Times Union.

Louise White létrehozott egy alapítványt, és a szerencsés desszertről nevezte el.

Szivárványos sörbet

2012-ben a 81 éves Louise White a Rhode Island-i Newportból a Stop N Shopban vett szivárványos sörbetet, mielőtt megvásárolta volna azt a lottószelvényt, amely végül 336,4 millió dollárt ért - írja az ABC News. A szerencsés desszert tiszteletére létrehozta a "The Rainbow Sherbert Trust" nevű alapítványt, amely a családja javát szolgálná.

Bob Erb a marihuána legalizálását támogatta.

A kanadai füves aktivista, Bob Erb 2012-ben 25 millió dollárral lett gazdagabb, miután apja temetésére menet Calgaryban lottószelvényt vásárolt - írja a Huffington Post. Már 43 éve vásárolt szelvényeket. Az idénymunkás építőipari munkás azt tervezte, hogy tovább dolgozik, és a bérét az élelmiszerbanknak adományozza. A nyereményéből 1 millió dollárt a 420 Dayre, a marihuána legalizálását támogató éves rendezvényre is fordított.

Nigel Willetts beutazta a világot.

Repülés Légi utazás.Nigel Willetts kocsmatulajdonos 13 000 000:1 arányban 1 millió fontot nyert 2014-ben, miután véletlenül megfogott egy 20 fontos bankjegyet lottószelvény vásárlásakor - mondta a Mirrornak. A véletlen nyereményt arra használta fel, hogy beutazza a világot, kezdve azzal, hogy az ünnepek alatt 13 családtagját meghívta egy floridai nyaralásra.

Jonathan Vargas női pankrátorokkal készített tévéműsort.

Vargas mindössze 19 éves volt, amikor 2008-ban megnyerte a 35,3 millió dolláros Powerball-t. Az újonnan szerzett pénzéből létrehozta a Wrestlicious-t, egy női pankrációs promóciót. A "Wrestlicious TakeDown" egy évadon át volt látható a televízióban, és a nézők számára hiányos öltözetű nőket mutatott be szkeccs-komédiával. A CBS News arról számolt be, hogy Vargas egy valóságshow-t szeretne létrehozni az eredeti program alapján, bár sajnálkozott azon, hogy mire költötte a nyereményét.

Lara és Roger Griffiths megvásárolta álmai otthonát.

Griffithék 2006-ban 1,8 millió fontos lottónyereményükből vásárolták meg álmaik otthonát, amelynek ára 670 ezer font volt - írja a Daily Mail.

Vettek továbbá egy Porschét és még két ingatlant, amit bérbe adtak, befektettek a tőzsdére, Robert pedig 25 ezer fontot költött arra, hogy lemezt készítsen a főiskolai zenekarával. Sajnos hat évvel később vagyonuk minden pennyje elúszott.

Sarah Cockings mellnagyobbító műtéteket vásárolt a húgának.

Cockings szociális munkáshallgató volt, amikor 2005-ben megnyerte a 3 045 705 font (4,2 millió dollár) összdíjazású nyereményt. "Nagyon összetartó családom van, és a nyereményem nem csak nekem, hanem a családomnak is szólt" - mondta. Cockings azzal kedveskedett szeretteinek, hogy kifizette szülei új házát, nyaralását és autóját - írja a Daily Record. A testvéreit sem hagyta ki az egyenletből, kifizette nővére mellnagyobbítását.

Evelyn Adams Atlantic Citybe vitte a nyereményét.

Minden esély ellenére a New Jersey-i Evelyn Adams egymás után nyerte meg a lottót 1985-ben és 1986-ban, összesen 5,4 millió dollárt - írja az AskMen.com.

Szerencsésnek érezte magát, és jogosan, és a pluszpénzét Atlantic Cityben az asztalokhoz és a nyerőgépekhez vitte. Megpróbálta a szerencséjét. 2016-ban már nincstelen volt, és egy lakókocsiparkban lakott, miután mindent eljátszott.

Merle és Patricia Butler befektetett pénzügyi tervezők tanácsaiba.

Miután 2012-ben megnyerték a Mega Millions 656 dolláros jackpotjának egy részét, az illinois-i Merle és Patricia Butler házaspár nem tudta, mit kezdjen új vagyonával, de megfogadták, hogy okosan fognak eljárni. A Forbes később arról számolt be, hogy az egyösszegű összeget pénzügyi tervezőik és ügyvédjeik tanácsaira tervezték költeni.

Denise és Paul Hardware ingatlanba fektetett.

A walesi házaspár élete 2007-ben vett nagy fordulatot, amikor 5 millió fontot nyertek - számolt be róla a Mirror. Egy ünnepi hajóút után kifizették a jelzáloghitelüket, megvették álmaik házát Somersetben, majd további három ingatlanba fektettek be. A nyeremény lehetővé tette számukra azt is, hogy finanszírozni tudják fiuk diplomáját az Oxford Brookes Egyetemen.

Vivian Nicholson örökös bevásárló körúttal kedveskedett magának.

A Daily Mail beszámolója szerint Vivian Nicholson 1961-ben egy vagyont nyert a brit focibiliárdban: 152 300 fontot, ami ma 3 millió fontnak felel meg. Azonnal ruhákat rendelt a Harrodsból, több luxusautót vásárolt, és beutazta az egész Egyesült Államokat és Európát. 2016-ban a szekrénye tele volt haute couture ruhákkal, de a pénztárcája üres volt.

George és Beryl Keates a családjának ajándékozta - és a házaspár még mindig vesz lottószelvényeket.

Ez az angol házaspár 2012-ben aranyat talált. A 14 000 000:1 arányú nyereményszorzó ellenére 3,5 millió fontot vittek haza, amit szétosztottak a családtagok között - számolt be a Mirror. "Mind a négy fiunknak 250 000 fontot, kilenc unokánknak 10 000 fontot adtunk, és a testvéreinknek is adtunk némi pénzt" - mondták a Mirrornak. És még mindig maradt némi pénzük - aminek egy része további lottószelvényekre megy.

Janite Lee politikai adományokat tett.

A Koreai Demokrata Párt dél-koreai elnöke, Mun Dzse In. Chung Sung-Jun/Getty Images. Miután 1993-ban 18 millió dollárt nyert, egy dél-koreai parókakészítő a Demokrata Párt támogatására fordította annak jó részét - számolt be a St. Louis Post-Dispatch. Kiderült, hogy egy kicsit túl jótékonykodott - adományai, valamint szerencsejáték és hitelkártyaadósságai miatt 2001-ben csődöt jelentett.

Charlie Lagarde heti 1000 dollárt választott, hogy finanszírozza fotográfiai tanulmányait.

Miután megnyerte a lottón az első és egyetlen szelvényt, amit valaha is vásárolt, a 18. életévét nemrég betöltött Lagarde-nak felajánlották, hogy vagy 1 millió dollár (550 000 font) egy összegben, vagy heti 1000 dollár (550 font) élethossziglan. A heti 1000 dollárt választotta, és azt mondta, hogy a pénzt utazásra és fotózás tanulmányozására szeretné fordítani. "Az egyik álmom az lenne, hogy a National Geographicnak dolgozhassak" - mondta az Evening Standard szerint.