Lottó nyertes sikertörténetek

Szerencsére, bár sokan vannak, akik nem tudják, hogyan kezeljék a hirtelen jött nyereményt, még több olyan lottónyertes van, aki a nyereményét arra használja, hogy pozitív változást hozzon az életébe és a közösségébe. Íme nyolc lottós sikertörténet, amely arra inspirál, hogy vegyen egy szelvényt.

A Powerball Jackpot lehetővé teszi egy cowboynak, hogy tovább folytassa a farmolást

A 23 éves Neal Wanless számára 2009-ben rosszul alakultak a dolgok. A szerencsétlen cowboy elmaradt az ingatlanadóval, nem tudta elvégezni a farmján az alapvető javításokat, és megpróbált fémhulladékot eladni egy kis plusz pénzért. A dél-dakotai Todd megye - Amerika egyik legkevésbé virágzó területe - egyik legszegényebb farmerje volt.

A helyi városba (prófétai nevén Winner) tartó takarmányszállításon Neal úgy döntött, hogy kockáztat, és a nehezen megkeresett pénzéből egy kis összeget egy Powerball-szelvényre költ. Öt játékra 5 dollárt költött, és a családtagok születési dátumaiból választotta ki a számokat. Ez a kockázat kifizetődött, amikor megnyerte a történelem egyik legnagyobb Powerball jackpotját. Az adók után az egyösszegű kifizetés végül 88,5 millió dollár lett.

Neal Wanless elmondta, hogy továbbra is a farmon fog dolgozni, de a pénz egy részét arra is fordítja, hogy másoknak segítsen a közösségében. "Ez már csak így megy az államnak ezen a részén, az emberek segítenek egymásnak, ismerjük egymást" - mondta Timothy Grablander, annak a városnak a polgármestere, ahol Wanless farmja található.

Egy egyedülálló ötgyermekes anya megnyerte az életét megváltoztató Powerball Jackpotot

Amikor Cynthia P. Stafford bátyját egy részeg sofőr megölte, a nő magához vette öt gyermekét, és egyedülálló anyaként nevelte őket. Mintha ez nem lett volna elég, az apjának is segített megélni. 2007 januárjában a pénz szűkös volt. Nagy családjával egy apró, ezer négyzetméteres házban élt, küzdött a számlák kifizetéséért, és a lottónyereményről álmodozott. Nem is akármilyen lottónyereményről: egy pontosan 112 millió dolláros jackpotról. És pontosan ez sikerült is neki.

2004-ben Stafford fejében felbukkant a szám: "112 millió dollár". Elkezdett arra koncentrálni, hogy pontosan ezt az összeget nyerje meg. Több módszert is alkalmazott a szerencse bevonzására, többek között úgy aludt, hogy a párnája alatt egy cetlire írta a számot, meditált a 112 millió dolláros jackpot megnyerésén, és vizualizálta, milyen érzés lesz, ha egyszer nyer.

Három évvel később Stafford egy elképesztő szerencsével pontosan azt a jackpotot nyerte meg, amiről álmodott. Cynthia Stafford a vonzás törvényének és az imádságnak tulajdonítja a nyereményét, amelynek köszönhetően megbirkózhatott családja pénzügyi problémáival, és még egy filmvállalatot is alapíthatott, hogy álmai karrierjét követhesse.

Ha kíváncsi vagy, hogyan csinálta, Stafford csak havonta néhányszor vásárolt szelvényt, és azt a számot húzta, amelyik éppen eszébe jutott. Még mindig minden héten vesz lottószelvényt, abban a reményben, hogy ritka többszörös jackpotnyertes lesz.

A Mega Millions nyertesei Splash Parkkal tisztelegnek szüleik előtt

Amikor John és Linda Kutey irodai lottótársasága megnyerte a Mega Millions egyik legnagyobb jackpotját, Kuteyék tudták, hogy a szüleik iránti tiszteletüket azzal szeretnék kifejezni, hogy tesznek valamit a közösségükért. Ezért elmentek a Green Island-i faluházba, és megkérdezték, hogyan tudnának segíteni. A válasz az volt, hogy segítsenek felújítani egy helyi parkot, és egy régebbi pancsolómedencét egy modern spray parkkal helyettesítsenek.

A spriccpark a helyi gyerekeknek ad egy helyet, ahol nyáron hűsölhetnek, és ez az adófizetőknek egy fillérjébe sem került. Kuteyék nemcsak az új berendezéseket adományozták, hanem mindent, ami a telepítéshez szükséges volt. Kuteyék a lottópénzből néhány személyes fejlesztést is el tudtak végezni. John Kutey otthagyta a New York-i állami otthonoknál betöltött állását, és feleségével egy gyönyörű floridai házba költözött - ahol Linda imádott Disney-gyűjteményét is ki tudták mutogatni. Bár a nyeremény adózás utáni értéke "csak" 19 millió dollár volt, Kutey-ék a jackpotot arra tudták felhasználni, hogy segítsenek maguknak és a körülöttük élő embereknek.

Jackpot-nyertes család összefog, hogy javítsa a városukat

Pearlie Mae Smith úgy nevelte hét gyermekét, hogy tudatosítsa, mennyire fontos, hogy visszaadjanak a közösségüknek. A gyerekek úgy nőttek fel, hogy önkéntesként dolgoztak ingyenkonyhákon és közösségi kertekben. Így amikor a család megnyerte a 429 millió dolláros Powerball jackpotot, egyértelmű volt számukra, hogy a váratlan nyereményt a körülöttük élő, kevésbé szerencsés emberek életének javítására szeretnék fordítani.

Bár a hatalmas lottójackpotot egyenlően osztották el a nyolc családtag között, nem mindegyikük hagyta ott a munkáját. Az egyik lány például úgy döntött, hogy folytatja a más nőket mentoráló munkáját - és a pénzből a program finanszírozását segítette. A család megalapította a Smith Családi Alapítványt, hogy olyan alulról szerveződő szervezeteket támogasson, amelyek szülővárosukban, a New Jersey állambeli Trentonban az emberek életének javításán dolgoznak. Az alapítvány prioritásai közé tartozik az oktatás, a környékfejlesztés, valamint a Trenton környéki fiatalok és családok támogatása.

Az iskolai tanárnő a jackpot pénzét arra használja, hogy örömet szerezzen a gyerekeknek

Les Robins középiskolai tanárként dolgozott, mielőtt megnyerte a lottót. Gyakran elgondolkodott azon, hogy milyen kár, hogy a mai gyerekek nem nőnek fel olyan tevékenységekben, amelyeket ő maga gyerekkorában szeretett: táborozni, úszni, sportolni és a természetet felfedezni. Így amikor megnyerte a 111 millió dolláros Powerball jackpotot, Robins úgy döntött, hogy a pénzből létrehozza saját táborát, hogy örömet szerezzen a gyerekeknek.

Megalapította a Camp Winnegator tábort 226 hektáron, amelyet a lottópénzből vásárolt, és több mint egy évtizeden át működött. A gyerekek számára olcsó nyári pihenőhelyet biztosított, ahol lovagolhattak, kézműveskedhettek, úszhattak és játszhattak a tavon. A legjobb az egészben, hogy a gyerekek elszakadhattak a videojátékoktól és a mobiltelefonoktól, és kapcsolatba kerülhettek a természettel és a valódi barátaikkal.

A floridai lottónyertes jótékony hagyatékot hagy maga után

Sheelah Ryan 52 millió dollárt nyert a floridai állami lottón - ami akkoriban a valaha megnyert legnagyobb egyéni lottó jackpot volt. Ezt követően élete utolsó éveit azzal töltötte, hogy ezt a pénzt elajándékozta. Ahogy sok lottónyertes kifejezte, úgy érezte, hogy okkal nyerte a pénzt, és ez az ok az volt, hogy másokon segítsen. Létrehozott egy jótékonysági csoportot, hogy segítse a hátrányos helyzetűeket segítő szervezeteket.

Ryannek mindössze hat éve volt arra, hogy élvezze nyereményét, mielőtt rákban meghalt, de a Ryan Alapítvány túlélte őt, és továbbra is olyan szervezeteknek adott támogatásokat, amelyek olcsó lakásokat építettek, olyan gyerekeknek segítettek, akiknek olyan műtétekre volt szükségük, amelyeket nem engedhettek meg maguknak, és idős embereket segítettek, különösen otthonában, a floridai Seminole megyében.

A Powerball nyertesei a jackpotot az unokájukkal végzett betegség elleni küzdelemre fordítják

Amikor Paul és Sue Rosenau 181,2 millió dollárt nyert a 2008-as Powerball-sorsoláson, pontosan tudták, hogy mit akarnak kezdeni a pénzzel. A nyertes szelvényt öt évvel azután vásárolták, hogy unokájuk, Makayla egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben meghalt. A Krabbe-kór körülbelül 100 000 újszülöttből csak egyet érint, ezért nem kap olyan támogatást, mint sok gyakoribb betegség. Ez egy pusztító, degeneratív betegség, amely az idegek nyálkahártyáját támadja meg, és általában az első két éven belül halálhoz vezet.

Paul és Sue Rosenau megalapította az Angyalok hagyatékát (The Legacy of Angels), hogy felhívja a figyelmet a betegségre, és segítsen finanszírozni a kezeléssel és gyógymódokkal kapcsolatos ígéretes kutatásokat. Az alapítvány igazgatótanácsának tagjai, remélve, hogy más családokat is megmenthetnek az általuk átélt fájdalomtól.

A férfi lottó jackpotot adományoz a felesége halálát okozó betegség elleni küzdelemre

A legtöbb ember, aki nyer a lottón, azt tervezi, hogy felmond a munkahelyén, beutazza a világot, vagy vesz egy új házat vagy autót. De amikor Tom Crist 40 millió dollárt nyert a kanadai lottón, egészen más elképzelése volt. Minden egyes dollárt a felesége halálát okozó betegség elleni küzdelemre ajánlotta fel. Két évvel korábban Tom rákban vesztette el 44 éves feleségét, Jant.

És amikor megnyerte a jackpotot, már nyugdíjas volt, volt megtakarított pénze, és felnőtt gyermekei is jól éltek - ezért úgy döntött, hogy semmit sem tart meg magának. A teljes összeget (és Kanadában a lottónyereményt nem kell megadóztatni!) egy calgaryi rákellenes jótékonysági szervezetnek adományozta. A gyerekei teljes mértékben támogatták az ötletet.